Sienet jakavat jyrkästi mielipiteitä, toiset niitä rakastavat ja toiset eivät voi sietää. Silti aika monien mielestä sienien kerääminen on mukavaa puuhaa. Varsinkin suppilovahveroiden kerääminen on niin koukuttavaa, kun niitä löytyy aina vaan ja lopulta kerätään pimeässä käsikopelolla, kun ei millään malta lopettaa.

Suppiksia löytyy täällä eteläsuomessa usein vielä joulukuussakin. Meillä lapset ovat ahkeria sienestäjiä, mutteivat kovin innokkaita sienien syöjiä kuitenkaan. Jostain syystä tämä keitto on kuitenkin lasten suosikkiruokia. Todennäköisesti syyt ovat riittävän mieto sienten maku sekä samettisen sileä rakenne.

Tämä suppilovahverokeitto on myös kokonaan viljaton, koska suurusteena ei käytetä jauhoja. Perunan tärkkelys suurustaa tämän keiton. Keitto ei rasita kukkaroa tai luonnonvaroja eikä vaakaa.

Suppilovahverokeitto

(viljaton,gluteeniton,maidoton)

n.1 lsuppilovahveroita
1 sipuli
pätkä purjon vihreää osaa
4 rkl margariinia
5 dl vettä
porkkana
2 isoa jauhoista perunaa
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
mustapippuria
maustepippuria
4 dl kaura- tai tavallista kermaa
persiljaa

Silppua huolimattomasti sienet ja sipulit. Paista niitä margariinissa kattilan pohjalla, kunnes sipulit saa vähän väriä. Lisää vesi ja kuoritut pilkotut juurekset, liemikuutiot ja veitsenkärjelliset pippureita. Keitä, kunnes juurekset ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittajalla samettisen sileäksi. Lisää kerma ja silputtu persilja. Keiton sakeuteen vaikuttaa perunan tärkkelyspitoisuus. Jos keitto on liian paksua, lisää tippa vettä.